Premis sladoledi iz Makarske – Poslovni.hr

3016

Obiteljska tvrtka Premis iz Makarske stalnim ulaganjem u tehnologiju uzima sve veći dio tržišnog kolača.

Premis iz Makarske je obiteljska tvrtka koja je jedan od značajnijih nezavisnih proizvođača sladoleda za šire dalmatinsko tržište.

Njezin asoriman sastoji se od ugostiteljskog sladoleda za prodaju na kugle, obiteljskog sladoleda u pakiranjima od pola litre i litre, konfekcijskog sladoleda, proizvodnje preljeva za sladoled.

Široki asortiman

Kako pojašnjava Zoran Premeru, komercijalni direktor tvrtke, Premis se bavi i trgovinom slastičarske opreme, sitnog inventara, dekoracija i sl. “Imamo vlastitu distribuciju sladoleda i dodatni trgovačkog program kojeg redovito dostavljamo slastičarnicama, kafićima, restoranima i hotelima na području Dalmacije. Sa svojim proizvodima smo prisutni preko svojih partnera i na području Istre, Kvarnera i grada Zagreba s okolicom”, navodi Premeru.

1400litara

na sat kapacitet je proizvodnje sladoleda u Premisu

Tvrtka je nastala 1992. kada je započela proizvodnja sladoleda u prizemlju obiteljske kuće. Uz tehničku i tehnološku pomoć talijanskog partnera po čijim recepturama se i danas radi. Situacija se nije bitno mijenjala do 2003. kada se proizvodnja seli u novi objekt od 1000 četvornih metara. Godina 2005. je bitna jer je nabavljen novi završni stroj za sladoled kapaciteta 800 litara na sat koji može puniti istovremeno dva okusa. Tijekom 2010. instalirana je nova automatizirana linija za pasteriziranje, homogeniziranje i hlađenje tekuće sladoledne smjese 2013. su nabavljena i dva uređaja od ukupno 1200 litara za čuvanje sladoledne smjese.

U prošloj godini kupljeni su novi strojevi čime je proizvodnja povećana na 1400 litara na sat te dvije automatske punilice kapaciteta 2000 litara. “U 2015. godini planiramo nastaviti razvijati i obogaćivati naš najvažniji i vrlo atraktivni proizvod: Monte Gelato – ugostiteljski sladoled u kadicama za prodaju na kugle koji je povišen i ukrašen. U ovoj godini započinjemo i proizvodnju potpuno novog proizvoda “Cup to go” koji je jedinstven proizvod na europskom tržištu”, kaže Premeru.


Sladoled u igračkama
Dodaje da je to proizvod kojeg su sami razvili i prezentirali na sajmu Gast u Splitu. Tom prigodom je predstavljen i konfekcijski sladoled u različitim malim čašicama. Taj sladoled će biti punjen unutar igračaka predviđenih za prehrambenu industriju i biti će jedinstven na hrvatskom tržištu. S ovom paletom planiraju obogatiti ponudu konfekcijskog sladoleda kojeg su prošle godine započeli distribuirati. Na taj bi način Premis trebao ojačati svoj tržišni udio. Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka trenutno ima 10-ak zaposlenih i prihod od oko pet milijuna kuna.