Održana terenska nastava u Premisu za 1.c razred Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj!

82

Obiteljski posao u tvornici Premis iz prve ruke!

Učenici 1.c razreda Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, pod vodstvom profesora Marka Marasa koji inače predaje  predmet “Obiteljski posao”, imali su jedinstvenu priliku za terensku nastavu u tvornici Premis. Tijekom svog posjeta, učenici su dobili praktični uvid u svijet obiteljskog poslovanja.

Andrea Premeru i Ana Mišić iz Odjela za marketing održale su uvodno predavanje u kojem je naglašena važnost obiteljskog poslovanja u hrvatskom gospodarstvu. Učenicima je predstavljen razvoj tvrtke i načini na koje obiteljske tvrtke mogu uspjeti u suvremenom okruženju.

Profesor Maras pohvalio je učenike za njihovu aktivnost i trud tijekom nastave, iako kao i svaki razred ima svojih ‘bisera’ poput Ante i Marija čija je reputacija najglasnijih učenika u razredu. Na pitanje o budućim planovima, Mario je u svom karakterističnom stilu dao jednostavan i pragmatičan odgovor: “Otvorio bih hotel da imam para” izazvavši smijeh kod svojih vršnjaka koji su već navikli na njegove duhovitosti. Učenici su na putu otkrivanja sebe i svojih ambicija, još uvijek tražeći svoj put u budućnost.

Nakon održanog uvodnog predavanja, učenici su imali priliku obići tvornicu Premis i upoznati se s procesima proizvodnje.

Nadamo se da je posjet tvornici Premis bilo vrijedno iskustvo za učenike koji su imali priliku ugodno podružiti se i ujedno steći praktično znanje o obiteljskom poslovanju i proizvodnji, te su se upoznali s izazovima i mogućnostima koje takav posao nudi.

Unatoč činjenici da da su se svi učenici jednoglasno složili da im je srednja škola veliki šok u odnosu na osnovnu, te da imaju puno gradiva za učiti, svi su bez oklijevanja pohvalili profesora Marka i njegov način predavanja.

I kako bi bio red, Premis ekipa ih je počastila sladoledom okusa Pistachia, napravljenim u sladolednoj radionici netom prije nego što su stigli.

Svim učenicima želimo puno sreće na putu do ostvarenja svojih snova! Sanjajte veliko i vjerujte u sebe, a ukoliko se netko odluči ući u sladoledni biznis, mi smo tu da vas podržimo!