Ako želite pokrenuti posao sa sladoledom, evo što morate znati!

536

Pokretanje posla sa najpopularnijom poslasticom na svijetu zasigurno je vrlo uzbudljiv poduhvat, ali ipak morate napraviti detaljan poslovni plan od istraživanja tržišta i konkurencije i definirati što želite i možete ponuditi. Morate definirati svoje ciljeve i ciljnu publiku, marketinške aktivnosti, financijske aspekte poslovanja, odabrati pogodnu lokaciju za posao, pri tome znati tko vam je konkurencija u blizini i još mnogo toga.

Osim svih tih aktivnosti koje su potrebne kako bi pokrenuli novi posao, konkretno u poslu sladoleda za početak morate odlučiti da li ćete krenuti u vlastitu proizvodnju sladoleda ili ćete prodavati gotovi sladoled.

Ukoliko se odlučite na vlastitu proizvodnju, prije svega morate nabaviti potrebnu opremu poput profesionalnih vitrina za sladoled, ormara, stroja za proizvodnju, šokera, sitni inventar (hvataljke, stalci…) i naravno sirovine.

Kako bi zadovoljili sve elemente potrebna su jako velika ulaganja u opremu, prostor za proizvodnju i radnike. Na što više elemenata se štedi, veće su šanse za neuspjeh.

Upravo zbog ovih problema Premis d.o.o. napravio je novi proizvod koji je jedinstven na svjetskom tržištu te olakšava posao svakom poduzetniku. Premis osim što opskrbljuje svoje klijente sa svom mogućom opremom najnovije tehnologije za posao u ovom sektoru, proizveo je kadice sladoleda 5 lit. i kadice sladoleda 8 lit. gotove ukrašene kao da ih sami proizvodite. Svaka kadica je posebna te ne postoji niti jedna identična jer je radi robot koji je programiran da svaku završi drugačije. Ujedno se svaka kadica ukrašava ručno te u konačnici gotova kadica izgleda kao da imate vlastitu proizvodnju i vrhunskog majstora za sladoled.

Također u svojoj ponudi imaju svoja vlastita Pozzetti pakiranja koja su u svijetu prepoznata kao najpopularnija. Tako da mali poduzetnici sada imaju gotovo rješenje i ne treba im više prostor za proizvodnju.

U svojoj proizvodnji Premis koristi vrhunske sirovine namijenjene malim proizvođačima koje uvozi iz čitavog svijeta, ali također veliki fokus ima na prirodne i autohtone hrvatske sastojke. Domaći stabilizator od rogača koriste sa otoka Šipana, domaće kozje mlijeko nabavljaju iz šibenskog zaleđa, domaći lješnjak u komadima iz Ludbrega.

Premis ugostiteljske kadice postižu odlične rezultate ako se izlažu u profesionalnim vitrinama koje se mogu kupiti upravo kod Premisa po povoljnim cijenama. Za dobre lokacije u svojoj ponudi Premis ima i najam takvih vitrina po cijeni od 2.500 EUR / godišnje. Postoji mogućnost kupnje vitrine ekskluzivnog talijanskog dizajna koji je poznat po najkvalitetnijoj izradi opreme u ovom segmentu poslovanja. Takva vitrina u kombinaciji s kadicama od 5 i 8 lit. je dobitna kombinacija koju su već plasirali do sada na preko 100 lokacija na hrvatskom tržištu. Premis osigurava i servis ukoliko dođe do potrebe.

Svakako je za pokretanje posla sladoleda jedna od bitnih stavki pronaći pouzdane dobavljače sirovina za sladoled i potrebne opreme, a najjači i najinovativniji dobavljač na hrvatskom tržištu je tvrtka Premis d.o.o.