Aparati za sladoled Gelita

7044
Aparat za sladoled 3u1

GELITA TRT 50Aparati za sladoled

Puno stvari treba uzeti u obzir kada se odabiru aparati za sladoled. Kao prvo važan je kapacitet. Trebamo definirati koliki nam je kapacitet potreban. Hoćemo li proizvoditi za samo jednu lokaciju ili više njih? Hoćemo li sladoled proizvoditi za prodaju u vitrini ili ćemo proizvoditi za desert u pansionu? Kada definiramo potrebe dolazimo do potrebnog kapaciteta aparata za sladoled. Zatim je važno definirati da li želimo odvojeni sistem ili 3u1 stroj? Svaki od ovih sistema donosi prednosti i nedostatke.

Odvojeni sistem

Kod odvojenog sistema imamo miješalicu i pasterizator kao 2 različiti aparati za sladoled. Prednosti ovog sistema su što u pasterizatoru pasteriziramo veče količine baze za sladoled te istu hladimo na 4 stupnja koju obično ostavljamo preko noći da odleži. Kada sladoledna baza sazrijeva od 4-72 sata tada dobivamo kremastiju strukturu i veći volumen. Možemo reći da je ovaj sistem brži jer važemo recepturu samo jedan put i ako ostavimo da pasterizira preko noći ujutro imamo ohlađenu bazu. Zbog toga je proces brži. Nedostatak je što ne možemo praviti različite okuse s različitom recepturom već svi imaju istu osnovu -bazu. Zatim kada želimo pasterizirati i mliječnu i voćnu bazu moramo potrošiti jednu vrstu baze pa čekati da se pasterizira druga što inače traje oko 1,5 sat. Nedostatak je ujedno što nam trebaju odvojeni aparati za sladoled tj. 2 umjesto jednog što je skuplje i zauzima više mjesta.

3u1 Aparat za sladoled

Aparati za sladoled

3u1 aparati za sladoled imaju prednost što nam je potreban samo jedan aparat za sladoled koji ujedno i pasterizira i pravi sladoled. Zbog toga nam nisu potrebni odvojeni aparati za sladoled. Tako štedimo mjesto i novac jer je 3u1 aparat za sladoled jeftiniji nego da uzmemo 2 aparata za sladoled. Prednost je u tome što svaki okus radimo posebno pa možemo slagati posebne recepture za svaki sladoled.

Aparati za sladoled Gelita

Aparati za sladoled

Gelita SK je moderna kompanija koja je kvalitetan i konkurentan igrač na tržištu aparata za sladoled. Mlada kompanija koja proizvodi tradicionalne strojeve za sladoleda brenda koji je ime na tržištu od 1960.g. koji je već na vrijeme na tržište plasirao inovativne aparate za sladoled. Gelita proizvodi i prodaje preko svojih distributera: pasterizatore za sladoled, miješalice (laba) za sladoled, multifunkcionalne ili 3 u 1 strojeve, aparate za točeni sladoled i šlagomate.

U našoj ponudi možete još pronaći i Bravo aparate za sladoled.