LJEŠNJAKE TREBA JESTI SVAKI DAN!

106

Ukoliko ne spadate u osobe koje su alergične na lješnjake onda imamo super vijest za vas! Lješnjaci su sami po sebi dobri za vaše srce i puni su antioksidansa i zdravih masti. Lješnjaci također sadrže vitamin B6, vitamin E, folate, fosfor, kalij, cink, mangan, a imaju i visok sadržaj omega-6 i omega-9 masnih kiselina.

Štoviše, studije su pokazale da konzumacija orašastih plodova ima nekoliko zdravstvenih prednosti, uključujući snižavanje kolesterola, krvnog tlaka i šećera u krvi. Sve u svemu, lješnjaci su izvrstan i ukusan izvor hranjivih tvari koje možete lako uvrstiti u svoju prehranu.

Mogu se jesti sirovi, pečeni, čak i posoljeni ili sa šećerom. Možemo ih pronaći u kolačima, keksima, čokoladama, a također i u Premisovom sladoledu! I to samo kakvom!

Premis za svoj sladoled Premis Hazelnut – Piemonte koristi najcjenjeniju sortu lješnjaka  „Tonda Gentile Trilobata“ koja se uzgaja u padinama planine Langhe u sjevernoj Italiji, a naziva se „Nocciola del Piemonte“  te se smatra najukusnijim lješnjakom na svijetu. 

Od najboljeg lješnjaka koji ima vrlo hrskavu pulpu, dobili su savršenu teksturu kreme koju su upotpunili sa svojim kvalitetnim sastojcima, te dobili prekrasan i nježan okus sladoleda koji na policama ne može proći nezamijećen.

Također, od 2014.-te godine zemljište na kojem se uzgaja navedeni lješnjak uvršteno je na Unesco-ov popis mjesta svjetske baštine.

Ukusan, neodoljiv, zdrav i bez glutena! Može li bolje od ovog?