Profesori Osnovne škole o. Petra Perice Makarska osvojili nagradu Premisovih sladoleda u natjecanju poznavanja Prve pomoći!

185

Crveni križ grada Makarske organizirao je u prošlu subotu 02. ožujka u prostorijama Apfel Arene natjecanje u poznavanju Prve pomoći za profesore OŠ. Nakon provedenih edukacija, teorijskog i praktičnog dijela četiri prijavljene ekipe su morale pružiti prvu pomoć za četiri ozlijeđene osobe koje su navodno stradale u potresu koji je bio isceniran vrlo realno.

Kako saznajemo, sve ekipe imale su minimalni broj pogrešaka u testu pa su tako osim što su pokazali svi zavidno znanje, natjecatelji su imali priliku i da se malo podruže i razmjene iskustva te osvježe svoje znanje i vještine u korištenju prve pomoći.

“Ono što je matematički nemjerljivo, odnosno, neprocjenjivo i što nama, kao organizatoru ovog jedinstvenog projekta u Republici Hrvatskoj, daje snagu, volju i želju za planiranje COR First respondera 2025. godine, s još više izazova i prakse, je to da je novih 28 djelatnika odgojno-obrazovnog sustava na Makarskoj rivijeri educirano kako pružiti prvu pomoć u slučaju potrebe, a redom svi rade s djecom.“, naglasili su organizatori ovog događanja.

Pobjednici COR First respondera 2024. g. je Srednja škola fra Andrije Kačića MiošićaDrugoplasirana ekipa je ⁠OŠ o. Petra Pericetrećeplasirana ⁠DV Maslina, dok je četvrtoplasirana ekipa bila ⁠DV Gradac.

Tvrtka Premis d.o.o. sudjelovao je kao sponzor s nagradama za sudionike, a upravo ekipa profesora iz OŠ o. Petra Perice odnijela je slatku sladolednu nagradu Premis sladoleda!

“Zahvaljujemo organizatoru koji nam je dao mogućnost da se uključimo u ovaj hvalevrijedan projekt, još jednom čestitamo svim sudionicima, a posebno profesorima OŠ o. Petra Perice te se nadamo da će im ova pobjeda biti još slađa uz naše sladolede!”, poručuju iz Premisa.