Danas se slavi DAN ČOKOLADE u tjednu zaljubljenih!

102

Dok tjedan zaljubljenih otkriva svoju romantiku, vrijeme je da se prepustite jednom od najljepših i najslađih iskustava – čokoladi! 9. veljače obilježava se kao Dan čokolade, dan posvećen izražavanju ljubavi univerzalnim jezikom svima omiljene poslastice – čokolade.

Bilo da se radi o znaku zahvalnosti za vašu drugu osobu ili o slatkoj gesti prema prijateljima i obitelji, Dan čokolade savršena je prilika za širenje radosti i sreće.

Tisućama godina u zrnu kakaovca se uživa i cijeni se zbog njegovih nevjerojatnih dobrobiti. Izvorno upijana kao gorak napitak, čokolada je imala dugu i bogatu povijest, da bi se na kraju razvila u ukusnu poslasticu kakva je danas poznata.

Čokolada zapravo ima nekoliko dana u godini kada se slavi u svojim različitim oblicima od Nacionalnog dana gorke čokolade do Nacionalnog dana prekrivenog čokoladom, pa Svjetskog dana čokolade…

Svi znaju da je čokolada samo jedan od načina na koji ljubavnici i romantičari jedni drugima pokazuju koliko su obožavani!

Jeste li znali da je čokolada Godiva nazvana po legendarnoj plemkinji iz 11. stoljeća, Lady Godivi, koja je gola jahala gradom kako bi uvjerila svog muža da smanji poreze. Godine 1926. Pierre Draps stariji počeo je izrađivati ​​praline u svojoj kućnoj radionici u Bruxellesu. Njegovi mladi sinovi, Joseph, Francois i Pierre Jr., svi su radili za obiteljsku tvrtku od malih nogu, a poslije očeve smrti preuzeli su posao. Obitelj je bila duboko inspirirana legendom o Lady Godivi i tvrtku je nazvala u njezinu čast.

A kako bi razuvjerili sve one koji se strogo drže dijeta  i žele isključivo zdravu prehranu, nemojte zaboraviti da je čokolda napravljena od zrna kakaovca, dakle, čokolada je biljna namirnica i apsolutno može biti veganska pa bar danas se prepustite ovoj tamnoj poslastici!