Tanja Sokač: ‘Kada sam probala Premisov sladoled Pistachio, dogodila mi se ljubav’

973

Imali smo čast razgovarati sa vlasnicom jedne od najpopularnijih slastičarnica u Zadru, a njena strast i ljubav prema svom poslu koji dijeli sa suprugom Markom očarala je mnoge posjetitelje koji kada jednom uđu u njenu oazu sladoleda uvijek se vraćaju.

Tanja Sokač, njena divno osmišljena priča i Premis sladoledi privlače gurmane iz cijelog grada.

Donosimo ekskluzivni intervju gdje ćemo saznati malo više o njenim počecima, strastima i tajnama njenog uspjeha.

Pripremite se za slatko putovanje sa Tanjom kroz Bob Rock’s!

Možete li s nama podijeliti svoju inspirativnu priču o tome kako je uopće započela ideja za ulazak u poduzetništvo sa sladoledom?

Dok sam bila zaposlena, cijelo vrijeme sam imala želju za samostalnošću, za mogućnošću da se slobodno izrazim, a to možete jedino kroz svoj vlastiti posao, kad ste svoj gazda. Vođena tim emocijama, bilo je samo pitanje vremena kada će se dogoditi pravi trenutak da slijedim svoje snove i krenem na put ka njihovoj realizaciji.

Otkud baš ta ideja za posao sa sladoledima i zašto ste odabrali baš Premis za partnera?

Onog trenutka kada sam probala Premisov Pistachio za vrijeme mog boravka na Viru, dogodila mi se ljubav na prvi griz i kroz glavu mi je prošlo da mi nemamo takav sladoled na zadarskoj rivi i s tom mišlju se sve pokrenulo. Čak i prije ulaska u ovaj posao, već neko vrijeme sam imala želju za rad sa sladoledima i naravno da sam istraživala tržište i uvjete, međutim tek kada sam se susrela sa Premis sladoledima, točno sam znala što želim. Više nije bilo lutanja i tu sam se zadržala. Njihovi sladoledi su me oduševili svojom kvalitetom, punoćom okusa, kvalitetnim sirovinama, kada jedete njihov sladoled, imate osjećaj da jedete smrznute kolače. Imaju toliko autentičan okus za što je naravno zaslužna ‘ekipa’ iz proizvodnje čiji  je ‘šef Toni’ perfekcionist što nama naravno ide u prilog. Kvaliteta mi je bila najvažnija stvar, htjela sam da to bude ‘prava priča’, da imamo najbolje sladolede o kojima će svi pričati i zbog kojih će se vraćati i zato smo odabrali Premis za partnera koji će nas pratiti na tom putu.

Koliko Vam je Premis pomogao da ostvarite svoje snove i koje ste sve mogućnosti iskoristili od njih u samom startu pokretanja posla?

Jako puno nam je pomogao, rekla bih da je Premis savršen partner, prije svega po pitanju podrške u svim mogućim područjima, osluškuju naše želje i potrebe. Podrška je uvijek tu, sve rješavamo zajedno. Fascinirana sam koliko su dobro organizirani kao obitelj, svo troje braće su odlični svaki u svom segmentu poslovanja. Točno se zna komu se treba obratiti za koje područje od tehničkih stvari pa sve do proizvodnje. U samom startu su nam pomogli da složimo cijelu priču, a pritom poštujući naše želje i identitet.

Dao nam je podršku u svemu, od samog proizvoda, potrebne opreme, mogli smo se osloniti na njihovu proizvodnju, savjetodavne usluge. Pružili su nam potrebnu edukaciju o ukrašavanju kadica, educirali su nas o potrebnim higijenskim uvjetima i proizvoda i prostora. Svake godine imamo edukacije gdje nas nauče nešto novo, prate naše poslovanje, savjetuju nas što se može bolje, što privlači kupce, što bi se trebalo poduzeti u marketinškom smislu. Prihvate vas kao obitelj i brinu se o vama. I danas nakon značajnog iskustva u ovom poslu radujemo se njihovim edukacijama, predstavljanju novih trendova i znanja. Ukratko, vi zamislite, a oni vam pružaju mogućnost da izrealizirate cijelu zamisao. Znači trebate imati samo ideju, volju i ljubav, a oni vas poprate na tom putu od ideje do realizacije i raduju se vašim uspjesima.

Opišite nam neki od izazova ili prepreka s kojima ste se susreli tijekom stvaranja Bob Rock’sa, te kako ste se nosili s tim i da li biste Premis preporučili prijateljima koji bi se odlučili ući u posao sa sladoledima?

Apsolutno, mi ga i preporučujemo svima kao savršenog partnera zbog  pružanja stalne podrške i dostupnosti 24/7 što je izuzetno bitno za svaki početak.

Nama je trebalo vremena da se sve to posloži. Mi smo imali priču koju smo htjeli ostvariti, ali smo imali sreću da smo odabrali tako kvalitetnog partnera koji nam je dao apsolutno sve kako bi mogli ostvariti sve što smo zamislili. Kod svakog početka bitan je osjećaj da nismo sami u toj priči i da zajedno stvaramo. U samom startu puno su nam pomogla njihova savjetovanja primjerice koju vitrinu trebamo za sladoled, koju popratnu opremu, pomoć oko instalacije istih, savjetovanja vezana uz tehnološki dio posla, potom su nam preporučili s kojim okusima trebamo krenuti, kako posložiti cijelu priču. Svo to znanje koje smo dobili od Premisa mi dalje prenosimo svojim radnicima. Nije bilo sve jednostavno, ali kada imate partnera koji prolazi sve korake s vama i zajedno s vama gradi ono što ste zamislili sve ide lakše i početne ideje i želje se pretvaraju u stvarnost.

S kim se još možete pohvaliti da stoji iza ovako lijepe i uspješne priče?

Tu smo moj suprug i ja, već se i starija kćer uključuje u posao, tako da dišemo obiteljski. I naravno naši marljivi radnici koji se trude, raduju zajedno s nama i na koje smo izuzetno ponosni te imamo puno povjerenje u njih i svi zajedno činimo tim zbog kojeg sve funkcionira.

Koja je Vaša tajna da ste uspjeli stvoriti ovako predivnu priču, što još možemo očekivati od Vas i koje nove proizvode možemo očekivati ovog ljeta u vašoj slastičarnici?

Naša tajna leži u predanosti i želji da iz godine u godinu budemo sve bolji i bolji. Mi uvijek vidimo mjesta za napredak. Naša želja je proširiti ponudu i pružiti svojim kupcima najbolje i najnovije okuse. Uz najkvalitetnije sladolede u svojoj ponudi imamo i najnovije kornete. Teško nam je sve predstaviti koliko toga bi htjeli predstaviti isključivo iz razloga nedostatka prostora. Uz sve to, mi se trudimo stvoriti jednu toplu obiteljsku atmosferu, naše kupce potičemo na isprobavanje novih okusa i kroz testiranja dovodimo ih do igranja okusima. Kada našim kupcima predstavljamo sladoled, mi ispričamo cijelu priču koja prati taj okus. Uz prodaju, mi pričamo priču, a kupci to prepoznaju!

Imamo puno novih okusa zahvaljujući inovativnoj proizvodnji, ali neka to bude iznenađenje koje ćemo rado predstavljati našim kupcima kroz sezonu. Zadnji novitet Jagoda Cheesecake ima odličan prijem kod naših kupaca.

Također nam je velika čast što možemo najaviti da u svibnju otvaramo Pozzetti shop u predivnom prostoru Providurove palače u nastavku naše lijepe Kalelarge, a koji će raditi kroz cijelu godinu. Izuzetno smo ponosni na to jer je riječ o jednom od najljepših prostora u gradu, monumentalnoj građevini koja dominira istočnim dijelom povijesne jezgre našeg Zadra. Puno truda smo uložili u uređenje pri čemu smo bili obvezni ispoštovati određene uvjete i ostaviti štih starog doba. Imati ćemo prigodno otvorenje i jedva čekamo da podijelimo svoju radost sa našim građanima i posjetiteljima.

Kako ste se pripremili za ponovno otvaranje slastičarnice povodom nadolaska ljetne sezone i gdje vidite mjesta za napredak da postanete još bolji?

Opet ćemo se osvrnuti na Premis kao kvalitetnog partnera i spomenuti da nam je svu opremu servisirao, obavili smo generalno čišćenje, istražujemo i pratimo stanje na tržištu te naravno osluškujemo želje naših kupaca.

Obzirom da se ne nalazimo na glavnoj ulici, još uvijek mali dio Zadrana ne zna za nas pa tu vidimo prostor za napredak. Ipak ponosni smo na činjenicu da nas nalaze i vraćaju nam se zbog kvalitete usluge i prefinih sladoleda. Sama činjenica da već petu godinu zaredom dobivamo najveću ocjenu na Trip Advisoru, a kupci nas nalaze i dolaze nam zahvaljujući odličnim recenzijama već puno govori.

Bez obzira što se ne nalazite u glavnoj ulici rekli bismo da ste jedna od najpopularnijih slastičarnica u gradu, što biste Vi rekli da Vas razlikuje od drugih?

Ono što nas izdvaja je pristup prema kupcima koje potičemo na isprobavanje okusa prije kupnje sladoleda, razvijanje prijateljskog odnosa. Kako nastojim pratiti priče iz svijeta, obično i sama na putovanjima volim isprobavati druge proizvode, pa tako potičem i svoje kupce. Jako nam je bitno da se svaki gost osjeća dobrodošlo kao u obiteljskoj atmosferi, stoga nam je ljubaznost prema gostu jedna od bitnih stavaka. Nadalje jako pazimo na urednost te se trudimo da sve prati kvaliteta proizvoda i personaliziranost te pazimo na svaki detalj.

Kako planirate održati visoku razinu kvalitete ponude i usluge za vrijeme povećane potražnje tijekom ljetnih mjeseci?

Upravo na tomu radimo i naša proširena ponuda uključivati će i Premis sladolede u Pozzetti pakiranju i to u novom predivnom prostoru Providurove palače. Naravno da ćemo imati podršku Premisa u tom cijelom projektu što nam ulijeva svojevrsnu sigurnost.

Kako su vaši osobni doživljaji ili neka iskustva utjecali na razvoj i poslovanje vaše slastičarnice?

Krećem od vlastitih emocija i želim stvoriti mjesto gdje se ljudi vraćaju ili dolaze jer su čuli ili pročitali odlličnu recenziju, time se vodim i kada osobno putujem. Uvijek nastojimo posjetiti neki restoran ili lokaciju za koju pročitamo dobre recenzije. Zato želimo emociju probuditi u ljudima jer sladoled je slatki luksuz i trebaju osjetiti užitak tako da iskustvo i ugođaj bude potpun.

Koje emocije su Vas vodile dok ste stvarali koncept Bob Rock’s shopa  i kako ste uspjeli prenijeti svoju strast i ljubav prema slastičarstvu na vaše kupce, te kako ste razvijali tu emotivnu vezu s njima koja se vidi čim se uđe u Bob Rock’s shop?

  Veselje i entuzijazam da stvaramo kvalitetnu ponudu u gradu i lijepu priču te osjećaj ponosa jer smo uz kvalitetnu podršku i feedback kupaca bolji te svake godine nastojimo pružiti kvalitetne proizvode, uslugu i ono najvažnije, a to je lijepo iskustvo zbog kojeg nam se kupci vraćaju.

  Mislim da naši kupci vole to što uz prodaju  pričamo priču! Prilikom predstavljanja proizvoda, mi moramo znati koji su sve sastojci unutra i što prodajemo, to sve pojačava njihovo iskustvo. Danas je ljudima sve više bitno da dobiju pravu informaciju što kupuju i što jedu, da se osjećaju sigurno posebice ako su alergični na neke sastojke. Mi se brinemo za svoje kupce na najbolji način koji možemo, a oni to znaju cijeniti. Kada se ljudi vraćaju u Zadar znaju cijeli svoj boravak provesti s nama, a to nam govori da radimo dobru stvar.

  Jesu li vaši kupci zadovoljni s Premis sladoledima, što najviše hvale kod Vas i koji okusi se osobno Vama najviše sviđaju?

  Svakako, to se vidi i po visokim ocjenama recenzija i zahvalni smo kada ljudi izdvoje svoje vrijeme da ju napišu. Osjećaju se dobrodošlo i ugodno te hvale naše sladolede, to su dvije najvažnije stvari zbog kojih se vraćaju. A kod mene osobno se preferencije mjenjaju. Dugo mi je limun-pita bila na tronu, trenutno yogoberry, a jučer mi je zadovoljstvo pričinjao Hazelnut Gold. Tropical Cheescake mi je bio favorit prethodne sezone. Nije lako biti okružen tolikim okusima.

  Danas se sve više priča o društveno odgovornom poslovanju i doprinosu zajednici, da li Vi doprinosite zajednici svojim poslovanjem i na koji način?

  Prostor u Providurovoj palači u kojem ćemo otvoriti svoj novi shop smo restaurirali svojim vlastitim sredstvima na što smo izuzetno ponosni. Ulaganjem smo podigli vrijednost i ponudili gradu jedan predivan novi prostor u povijesnoj jezgri grada koji će biti otvoren kroz cijelu godinu, a samim time smo i otvorili i nova radna mjesta. 

  Koji su vaši snovi i ciljevi za budućnost i što Vas nadahnjuje dok radite na ostvarenju tih ciljeva?

  Naša želja je stvoriti prostor u produžetku naše prekrasne Kalelarge i proširiti se na samom poluotoku te steći povjerenje svojih kupaca. Nas jako veseli stvarati novu vrijednost i raditi posao koji volimo, a naša najveća nagrada i ujedno nadahnuće nam je osmijeh kupaca.

  Jako Vam je zanimljiv stripovski identitet Bob Rock’sa, otkud ta ideja?

  Moj suprug je veliki zaljubljenik u strip pa je tako sve krenulo inspiracijom Alan Forda koji s vremenom razvijamo u svoj prepoznatljivi identitet.

  Uživali smo u društvu karizmatične vlasnice Bob Rock’sa i jedva čekamo najavljeno otvorenje novog shopa u Providurovoj palači o kojem ćemo vas pravovremeno informirati. Njena strast i predanost izvrstan su primjer klijenta koji zna iskoristiti date mogućnosti i napraviti prekrasnu priču. Zbog ovakvih priča, Premis zna da radi dobru stvar.

  Ako ste u potrazi za savršenim sladolednim užitkom, toplo preporučamo da posjetite Bob Rock’s.