Utorak, 21 listopada, 2025
Home Blog Page 5

Tvornica Premis – 2. u Hrvatskoj po proizvodnji sladoleda

0

TVORNICA PREMIS – DRUGI U HRVATSKOJ

TVORNICA PREMIS JEDNA OD RIJETKIH MAKARSKIH TVORNICA DANAS IMA GODIŠNJE PRIHODE OD 5 MILIJUNA KUNA TE ZAPOŠLJAVA DO 20 RADNIKA

Tvornica Premis za tjedan ili dva izlazi s novim kadicama sladoleda koje su napravljene u tajnosti, a kojima se približila zanatskom sladoledu. Lani je Tvornica Premis proizvela i prodao 300 tisuća litara sladoleda te je povećao proizvodnju
sa 800 litara sladoleda po satu, na 1400 litara i sladoledom opskrbljuje cijelu Hrvatsku u kojoj ima 450 kupaca

Kada je prije 23 godine Miro Premeru u podrumu svoje obiteljske kuće započeo proizvoditi sladoled Premis, zasigurno nije slutio da će njegov pogon kroz 11 godina prerasti u jednu od rijetkih tvornica u Makarskoj i jedinu tvornicu sladoleda u Dalmaciji. Iz kućnog prostora od 100 kvadrata Tvornica Premis je proizvodnju preselio u prostor od 1200 kvadrata na Voliciji, a prihod je sa 500 tisuća kuna godišnje povećao na današnjih 5 milijuna kuna.

U posljednje četiri godine tvornicu Premis vode Mirovi sinovi, Toni i Zoran Premeru. U tvornici Premis je zimi zaposleno šest, a ljeti 20-ak radnika, a tvornica je lani proizvela i prodala 300 tisuća litara sladoleda. Sljedećeg tjedna Premis će prezentirati svoj novi proizvod koji još nije izašao na tržište, a novitetom će se zamijeniti stari izgled kadica sladoleda koji se prestaje proizvoditi. Osim toga, Tvornica Premis je lani od Ministarstva poduzetništva dobio poticaj od 300 tisuća kuna za kupovinu novih strojeva za ubacivanje komadića voća, čokolade i keksa u sladoled, a koji su koštali 1,1 milijun kuna.

DALMATINSKO CARSTVO SLADOLEDA
Proizvode ih roboti, a ‘šokiraju’ se na minus 40 stupnjeva

Poticaji za inovacije

Kako će izgledati nova linija Premisovih sladoleda i na koji način su sladoledi makarske tvornice postali hit u Hrvatskoj, ispričao nam je komercijalni direktor Premisa Zoran Premeru. Prema njegovim riječima, novitet koji će uskoro biti plasiran na hrvatsko tržište sastojat će se od kadica sladoleda od kojih će se svaka ukrašavati ručno, tako da je teško da će Premisove nove sladolede itko moći kopirati. Novi proizvod radi stroj jumbo robot koji je Premis nedavno kupio, tako da ni u jednoj vitrini brojnih restorana i kafića diljem cijele Hrvatske neće biti istog sladoleda.

Počeci su uvijek teški

Nove kadice sladoleda napravljene su u tajnosti i još ih nitko nije ni vidio, a njima je obitelj Premeru ‘pobjegla’ od industrijskog sladoleda te se približila zanatskom sladoledu. – Počeci su uvijek teški i naše je odradio otac Miro koji je najviše zaslužan za današnju tvornicu, jer smo ja i brat 1992. godine kada je tvrtka osnovana, bili mali. Otac je tada sam vršio dostavu za cijelu Rivijeru, a pogon je imao svega par osnovnih strojeva za razliku od danas kada ih je u tvornici oko 20. U počecima smo Rivijeru opskrbljivali ugostiteljskim sladoledom koji je bio pakiran u tzv. male ravne kade. Prije pet godina smo napravili visoke i ukrašene kadice sladoleda i to je bio naš i jedini novitet na hrvatskom tržištu koji je lani u potpunosti kopirala konkurencija.

Međutim, to nas nije obeshrabrilo nego nam je dalo vjetar u leđa da napravimo opet nešto novo i drugačije što smo i uspjeli čime nas je konkurencija samo potaknula na inovaciju, kazao je Premeru dodavši da Premis inovacije stvara nakon što poprati sve ozbiljnije sajmove sladoleda na kojima se i skupljaju ideje.

Po satu se proizvede 1400 litara sladoleda

– Kupili smo i šok frizer koji sladolede smrzava na 40 stupnjeva ispod nule te kontinuirani frizer čime smo proizvodnju sladoleda sa 800 litara po satu, povećali na 1400 litara na sat. Ovim smo nakon Leda, od lani postali druga tvornica u Hrvatskoj po kapacitetu sladoleda. Za sada sladoledom opskrbljujemo cijelu Hrvatsku,a ima interesa i u Srbiji i Crnoj Gori. Lani smo od 200 potencijalnih kupaca pristali uzeti njih 100, a i ove godine ćemo raditi sa oko 70 novih tako da sada imamo oko 450 kupaca, kazao je Premeru koji zajedno s bratom Tonijem poticaje Ministarstva poduzetništva koristi u posljednje tri do četiri godine i to u svrhu kupovine novih strojeva. Osim proizvodnje sladoleda, Premis ujedno proizvodi i preljeve od čokolade, višnje, jagode, karamele, banane i kivija za Konzum i Velpro, a koji su zadnjih pet do šest godina dostupni na cijelom hrvatskom tržištu te sladolede za Tommy.

Ugostiteljske kadice

Najprodavaniji proizvod Premisa su ugostiteljske kadice sladoleda koje se prodaju isključivo u restoranima i kafićima, a obiteljska pakiranja koja kupuju supermarketi čine 10% prometa. Tu su još i impulsni sladoledi na štapićima koje tvornica uvozi iz Italije i Španjolske, a Premis od 2013. godine radi i program s igračkama.

Cup to go novitet
na svjetskom tržištu

– Lani smo počeli proizvoditi cup to go koji je postao novitet ne samo na hrvatskom, već i na svjetskom tržištu. Riječ je o sladoledima koji su zapakirani u čašice. Oni se nikada ne prodaju kao takvi već se u ugostiteljskim objektima i vitrinama koje su smještene u trgovačkim centrima diljem cijele Dalmacije, Zagreba, Rijeke i Pule. Na njih dodaju preljevi tako da je cup to go postao personalizirani sladoled. Novitetima smo u zadnjih pet godina učetverostručili promet i sada već pripremamo novi program za ponovnu prijavu na natječaj Ministarstva i to za veće investicije. Kazao je Premeru koji pojašnjava da je njegova obitelj dugo godina pokušavala naći adekvatan prostor u Makarskoj za tvornicu, međutim puno vremena se izgubilo na iznalaženje lokacije. Danas tvornicu Premis koja je u sladolednom biznisu najveća u Dalmaciji, posjećuju kupci iz cijele Hrvatske.

Premis uskoro planira povećati kapacitet tvornice i raditi dodatne rashladne pogone. Šok tunel za zamrzavanje proizvoda na 40 stupnjeva ispod nule. Komore za smještaj većih količina sladoleda što će iziskivati dodatni građevinski projekt. Ujedno je u planu i proizvodnja 2000 litara sladoleda po satu.

U tvornici Premis na Voliciji sladoledi se ‘šokiraju’ na 40 stupnjeva ispod nule. Hlade se na 22 stupnja ispod nule

Premis je nedavno nabavio nova liniju za pasterizaciju i homogenizaciju za 1200 litara sladoleda na sat. Ujedno i stroj koji hladi sladoledu bazu sa 85 stupnjeva na 4 stupnja.

Tvrtka Premis Makarska uzor u proizvodnji sladoleda

0

Tvrtka Premis Makarska uzor u proizvodnji sladoleda: Ključ uspjeha je biti drugačiji

Ulaganjem u tehnologiju, kvalitetom proizvodnje i inovativnošću obiteljska tvrtka Premis Makarska među najsvjetlijim je primjerima u Dalmaciji i puno šire. Prave sladoled za šire dalmatinsko tržište (500 000 litara sladoleda godišnje) i drugi su, odmah iza Leda, proizvođač sladoleda u Hrvatskoj.
– Tvornicu sladoleda pokrenuli su otac i stariji brat prije 23 godine. Brat Toni i ja smo od malena u njoj, a ozbiljnije od 2005., podsjeća Zoran Premeru koji zajedno s bratom Tonijem vodi tvrtku. Toni je zadužen za proizvodnju, a Zoran za prodaju – navode ukratko braća Premeru za čiji se uspjeh i nagrade sve više čuje u zemlji, ali i izvan granica Hrvatske. Zaposlenih je u Premisu osam, a u sezoni i 15. U Makarskoj su prisutni na desetak mjesta i imaju vlastitu prodaju u hotelu Biokovo.

Asortiman

Asortiman tvornice sladoleda Premis Makarska je: obiteljski sladoled u pakiranjima od pola litre, konfekcijski sladoled i proizvodnja preljeva za sladoled. Bave se također i prodajom slastičarske opreme sitnog inventara, dekoracija i slično. Ponuda njihove tvrtke uvelike se razlikuje od drugih.

– Prateći strane sajmove, vidjeli smo da dosta toga u Hrvatskoj zaostaje. Onda smo novitete, koje smo vidjeli vani, počeli dovoditi u Hrvatsku. Naša tvrtka na prvom mjestu ističe kvalitetu, a ne cijenu. Noviteti koje smo vidjeli u Italiji bili su nam inspiracija. Počeli smo razmišljati kako možemo osmisliti neke stvari i ponuditi ovom biznisu nešto novo. Napravili smo par noviteta na svjetskom tržištu. Jedan dio smo plasirali na talijansko tržište.

Po njihovoj licenci proizvodit će u Italiji

– Ove godine na sajmu u Riminiju smo u siječnju dogovorili da se po našoj licenci radi u Italiji. Proizvod tvrtke Premis Makarsak“cup to go“ koji su napravili prije dvije godine, 2016. će po njihovoj licenci proizvoditi u Italiji.

Najveći je Premis Makarska proizvođač preljeva za sladoled u Hrvatskoj, jedan dio i izvozi.

I dok proizvodnja nije sada u punom jeku, širi se radni prostor. Cijeli pogon prostire se na 350 metara četvornih u tvornici na Voliciji br. 8. Sada prave 150 m2 rashladnih komora za skladištenje gotovih proizvoda.

Što Premis Makarska i u današnjem okruženju, kada gospodarstvu ne cvjetaju ruže, čini posebnim? Prije svega kvaliteta i inovativnost. Njihovi su proizvodi drugačiji od onih na tržištu.

– Uvijek gledamo biti korak naprijed i napraviti nešto drugačije. To je ključ uspjeha. Naši ugostiteljski sladoledi su posebni. Jedini smo proizvođač koji je uspio s džambo robotom, imamo 2 robota koji rade na ovoj liniji, napraviti poseban sladoled u kadicama. Kao da ih je umjetnik radio na malom stroju, ručno se ukrašavaju i svaki je različit.To smo prošle godine pustili kao novi proizvod – ponosno će Premeru.

Kontinuirano s novitetima na tržištu

– Za ovu godinu imamo novi proizvod. Izgleda kao kolač od sladoleda. Taj proizvod će moći iz dubinskog na stol. Rok trajanja mu je 18 mjeseci, nema kala ni bacanja. Imat ćemo kapacitet 6 000 komada u smjeni, odnosno proizvodnju od tisuću komada za sat kada se stroj upali. Naručili smo stroj i sada se radi. Preuzeli smo to kao talijansku licencu, mi njima „cup to go“, a oni nama taj njihov proizvod. I to je ove godine u našoj proizvodnji novitet – kaže Zoran Premeru.

Punom parom ovdje se radi od prvog lipnja do prvog rujna. Sada samo nadopunjuju zalihe. Prva veća proizvodnja je za 20 dana i to zaliha za sustav Metro, u što je sada dogovoren ulazak.

Priznanja i potpore

Na upit imaju li potpore šire zajednice u razvoju svoje inovativne proizvodnje Zoran Premeru ističe kako u posljednjih godinu dana ima dobru suradnju s Gradom. – Ta je suradnja rezultirala asfaltiranjem pristupne ceste našoj tvornici. Očekujemo da Grad iznađe mogućnosti i olakša nam širenje proizvodnje. U postojećim uvjetima kada plaćamo golemu cijenu komunalija to nismo u mogućnosti. Naime, plaćamo komunalije po kubnom metru, a kako zbog specifične proizvodnje moramo imati veliku visinu pa time i kubikažu prostora, iznos je dvostruko veći nego primjerice da ovdje imamo hotel. To je ono što bi nam stvarno pomoglo, inače je suradnja s Gradom jako dobra. Ministarstvo poduzetništva gotovo svake godine nam je davalo potpore za nabavu strojeva. Dobili smo 2014. poticaj za novog robota i šok tunel za smrzavanje.

– Od Županije smo 2015. dobili poticaj od Ministarstva poduzetništva za kupnju novih strojeva. Imali smo rok godinu dana za opravdati sredstva. Tražili su da imamo skok u proizvodnji. Target je bio 5 % mi smo ostvarili povećanje od 8 posto i bili smo kao primjer dobre prakse pozvani održati predavanje poduzetnicima kako kvalitetno iskoristiti sredstva Ministarstva. Ove godine nismo dobili poticaj od Ministarstva, ali smo dobili od Županije poticajni kredit za proširenje proizvodnog kapaciteta, rashladne komore – podsjeća Premeru.

Braća Premeru Zoran i Toni, mladi uspješni biznismeni iz Makarske potvrđuju kako malo poduzetništvo ima veliku moć i perspektivu. S inventivnim i kvalitetnim proizvodima, ova mala tvornica nametnula se i na europskom tržištu. Svakom bi, kažu, preporučili da se upuste u proizvodnju nečega, pogotovo autohtonih proizvoda i organske hrane. Ključ uspjeha je, naglašavaju braća Premeru, biti drugačiji od drugi.

Premis sladoledi NAJBOLJI SMO U DALMACIJI

0

Premis sladoledi: Ostvarili smo očev davni san – najbolji smo u Dalmaciji
SAMO ‘LEDO’ ISPRED

Ponekad se čini kako su priče o hrvatskom poslovnom uspjehu nevidljive, pogotovo kad se sagledavaju u okviru krize koja skoro osam godina trese ionako gospodarski nejaku državu. Međutim, i u nepoticajnom okruženju nije ih teško pronaći. Jedna takva krije se u Makarskoj, a kao i većina uspješnih tvrtki koje su posvećene radu, riječ je o obiteljskoj kompaniji koja godinama skromno gradi svoj uspjeh. Premis sladoledi. Tvrtka “Premis sladoledi”, koju vode dvojica braće, Zoran i Toni Premeru, najveći je proizvođač sladoleda u Dalmaciji s oko 300.000 litara proizvedenih godišnje. Za usporedbu, veću količinu u Hrvatskoj proizvede jedino “Ledo”. Njezin asortiman sastoji se od ugostiteljskog sladoleda za prodaju na kugle, obiteljskog sladoleda u pakiranjima od pola litre i litre, konfekcijskog sladoleda i proizvodnje preljeva za sladoled.

Premis sladoledi

Tvrtka trenutačno zapošljava osam radnika, dok se brojka u sezoni povećava za još 10. Samo prošle godine u nju je uloženo oko milijun kuna i to u proizvodnju, od čega su 52 posto činila nepovratna sredstva Ministarstva poduzetništva.

Zadnjih 10-ak godina poslovanja tvrtke ključna su za njezin razvoj jer je modernizirana i unaprijeđena proizvodna linija. Godine 2003. proizvodnja se seli u novi objekt od 1000 četvornih metara, a 2005. nabavljen je novi završni stroj za sladoled kapaciteta 800 litara na sat. Isti može puniti istovremeno dva okusa. Posao je uzletio nakon 2010. kad je instalirana automatizirana linija za obradu tekuće sladoledne smjese, a 2013. nabavljena su i dva uređaja od ukupno 1200 litara za njihovo čuvanje.

Premis sladoledi poticaji

Pomoć Ministarstva poduzetništva došla je u obliku poticaja koji su iskorišteni za kupnju novih strojeva čime je proizvodnja prošle godine povećana na 1400 litara na sat, te dvije automatske punilice kapaciteta 2000 litara.

Braća su nastavila posao koji je prije 23 godine pokrenuo njihov otac, zamislivši malu tvrtku “Premeru i sinovi”, koja će proizvoditi najbolji sladoled u Dalmaciji.

Otac je posao počeo s talijanskim majstorima zanata, po čijim recepturama se i danas radi, a dva desetljeća kasnije, uz puno odricanja, truda i rada, njegov san se ostvario, jer “Premis sladoledi” nema konkurenciju od Zadra do Ploča i svake godine bilježi poslovni rast. Sukladno tome, tvrtka zapošljava sve više radnika, a nedavno je njihov rad nagradilo i Ministarstvo poduzetništva, uvrstivši ih u pet najboljih malih hrvatskih tvrtki koje su iskoristile dobivene poticaje.

Tragom ove priče, nevjerojatnog ostvarenja hrvatskoga sna, otišli smo u Makarsku gdje nas je mlađi brat Premeru, Zoran, proveo kroz pogon smješten na samom izlasku iz grada.

– Znate, mi proizvodimo 80 litara sladoleda na sat, što znači da otprilike u tri mjeseca možemo zadovoljiti svu potražnju koju sad imamo. No, ne žuri nam se. Imamo svoj tempo i znamo što želimo, a zahvaljujući tome danas većina kupaca dolazi k nama – hvali nam se Zoran te nastavlja objašnjavati proizvodni proces pogona koji stane u nekih stotinjak kvadrata.

Govori bez velike pompe, skromno, kao da se ne radi o najvećoj tvornici sladoleda na ovom području. Kaže, njihov recept uspjeha nije strogo čuvana tajna.

Kvaliteta ispred svega

– Kada me pitaju što je presudilo našem uspjehu. Uvijek kažem da je to uložen trud u kvalitetu koja je za sobom donijela prepoznatljivost. Dok su naši konkurenti kroz godine smanjivali cijenu svojih proizvoda, a time i kvalitetu ne bi li bili uspješniji, mi smo odlučili otići u drugom smjeru. Ulagali smo u razvoj, tražili smo nove ideje na svjetskim sajmovima koje smo zatim prenijeli u Hrvatsku. Takav princip rada zahtijeva više ulaganja, ali upornost se uvijek isplati. Primjerice, naša proizvodnja nije u potpunosti automatizirana. Dio se radi pomoću strojeva, no pri punjenju ugostiteljskih sladoleda asistira radnik, tako da krajnji proizvod, ugostiteljska košarica, izgleda kao da je punjena potpuno ručno. Tu nas industrija jednostavno ne može pratiti – objašnjava Zoran, koji je direktor proizvodnje, dok je brat Toni zadužen za prodaju.

Oboje su, kaže, ekonomisti po struci. On se dodatno usavršavao u prehrambenoj tehnologiji, dok se brat usmjerio na tržište.

Nastavak obiteljskog biznisa

– Put u nastavak obiteljskog biznisa nikad nije bio na stolu kao pitanje, došao je kao logičan nastavak jer smo se kao djeca uvijek motali po proizvodnji, a kasnije kao tinejdžeri pomagali u svemu. Valjda smo naslijedili tu očevu crtu jer imamo i trećeg brata, međutim on ne sudjeluje u poslovanju tvrtke.

Tim tvrtke “Premis sladoledi”, osim što je poznat po ugostiteljskom sladoledu, svoj uspjeh može zahvaliti i inovacijama. Možda nisu primjetne običnom čovjeku, no konkurencija ih je i te kako upoznala i popratila. To nije borba na tržištu, kaže Zoran Premeru, to je najveći motiv da nastavimo ovo što radimo.

Ugostiteljske kadice

– Za uspješnu prodaju sladoleda više nije presudna sama lokacija prodaje, jer sladoled u ravnim kadicama ne privlači pozornost i ne motivira kupca na kupnju. Sve više je u trendu puniti sladoled iznad kadice, iznad ruba, kako bi bio primamljiviji. Međutim, to zadovoljstvo košta više desetaka tisuća eura. Zatim predstavlja velik rizik povrata novca, jer zahtijeva ulaganje u prostor za proizvodnju i zapošljavanje radnika. Kako bismo riješili navedeni problem, krenuli smo u proizvodnju širokih 8-litarskih kadica punjenih preko ruba. Na taj način postigli smo atraktivnost proizvoda uz minimalnu investiciju.

– Kada smo vidjeli da konkurencija kopira naša rješenja, znali smo da smo uspjeli – za nekoliko mjeseci sve sladoledne vitrine izgledale su poput naše. Meni to predstavlja najveću inspiraciju. Također, kada smo predstavljali svoj izum “cup to go” na nekoliko europskih sajmova, svi su bili začuđeni kako je rješenje dobro, a jednostavno, i pitali se zašto se oni toga prije nisu dosjetili – objašnjava.

Cup to go

“Cup to go” najnovija je inovacija iz “Premis sladoleda”. Riječ je o gotovom proizvodu s poklopcem koji može kupiti bilo koji ugostitelj. Dolazi u tri različita okusa: vanilija, čokolada i jogurt. Oni se obogaćuju različitim dodacima i umacima za sladoled prema želji kupca. Princip je jednostavan, skine se poklopac, stave se dodaci i sladoled je spreman za posluživanje. Ugostiteljima je također jednostavno pratiti ulaz i izlaz robe na taj način i zato im se svidio.
Međutim, širenje tog proizvoda naišlo je na prepreke koje Zoran Premeru naziva tipično hrvatskim poslovanjem.

– Velika većina ugostitelja bila je oduševljena jer su dobili gotov proizvod. Svidjelo im se to što su potkradanje radnika sveli na minimum, ali ipak nisu bili spremni uložiti novac. “Cup to go” preporučujemo s nekoliko umaka i dodataka poput gumenih bombona. Dok su ugostitelji to vidjeli kao višak i ponudili bi samo osnovni proizvod, s jednim ili dva preljeva. Željeli su uštedjeti kako bi što više zaradili, ali to ne ide tako. Teško da ćete škrtarenjem zaraditi – govori Zoran. Navodi primjer svoje tvrtke koja u suradnji s nekoliko talijanskih partnera neumorno radi na inovacijama i otkrivanju novih sastojaka.

Sirovine za svoje proizvode nabavljaju iz različitih zemalja diljem svijeta. Primjerice, vanilija dolazi s Madagaskara, kakao s Kariba…

Razvijanje inovativnih proizvoda

– Svake godine se trudimo razviti jednu inovaciju. Uložili smo novca i novca u nove proizvode, ne mogu se sjetiti koliko ih je sve propalo. Među zadnjima je bio preljev pakiran u dozama koji bi se besplatno kupcima služio uz sladoled. No ugostitelji su ih vidjeli kao nepotreban trošak i nisu ga htjeli kupovati. Mislim da je to osnovni problem poslovanja u Hrvatskoj. Velika većina poduzetnika, ugostitelja i obrtnika ustručava se ulagati i razvijati. Jednostavno to vide kao trošak, a radi se o temeljnom stupu poslovanja – objašnjava Zoran. Dodajući kako unatoč tome, razgovarajući s ugostiteljima, najviše dolazi do novih ideja koje onda razvija s bratom.

Idealan su tim, kaže, zato što se najbolje poznaju, a sve projekte, od ideje, razvoja i realizacije, vode sami. Prednost im je i veličina tvrtke koja se brže od velike industrijske proizvodnje može prilagođavati na tržištu. Što ih uvijek stavlja nekoliko koraka ispred konkurencije. Ono što drugi vide kao mane, “Premis” vidi kao prednost koju ne želi izgubiti. Jedna od njih sigurno je i veličina tržišta koje je dovoljno malo da ga se upozna s novitetima koji su odavna predstavljeni u svijetu. Zbog toga ne pomišljaju na selidbu iz Hrvatske, premda su ih mnogi na to nagovarali.

Uz upornost i ulaganje u novitete, braća Premeru ističu i vrijeme kao ključan faktor uspjeha. Kažu, posao se mora razvijati postupno.

– U cijeloj povijesti tvrtke, zadnjih pet godina je najvažnije jer stalno rastemo. Odlučili smo zadovoljavati onoliko koliko možemo, a ne koliko smo traženi jer bismo se zagušili. Postavljamo svoje uvjete. Kupci dolaze k nama što nam osigurava potreban mir jer znamo da smo na dobrome putu – zaključuje Zoran.

Lopatice za sladoled

0

Prodaja sladoleda pomoću lopatice za sladoled

U posljednje vrijeme sve je popularnije na tržištu prodavati sladoled lopaticama za sladoled. U Italiji većina slastičarnica koristi lopatice za prodaju sladoleda ali ovakav način prodaje sve više uzima maha i kod nas. Kupcima sladoleda ovaj način prodaje je nešto novo, pa je sam po sebi i atraktivan što privlači veći broj kupaca. Najbolja osobina ovog načina prodaje sladoleda je što svaki okus u vitrini za sladoled ima svoju lopaticu s čime se izbjegava miješanje okusa po kadicama. Tada sladoled izgleda mnogo urednije, a nije ni potrebno učestalo korištenje posude za vodu. Napomenu bih da ako se koriste lopatice za sladoled svejedno trebate imati posudu za vodu sa spojenom tekućom vodom prema Hrvatskom zakonu.

Lopatice za sladoled

Za prodaju sladoleda lopaticama za sladoled prodavač mora biti jako dobro osposobljen jer će u protivnom kupcima davati jako različite kugle. Jako je teško izvaditi uvijek istu kuglu. Ujedno sladoled koji vadite pomoću lopatica za sladoled mora biti mekaniji od onog kojeg vadite pomoću hvataljke za sladoled. Zbog toga se većinom pomoću lopatice da znatno veća kugla. Izuzetak tome su kvalitetno educirani prodavači koji znaju zarolati sladoled lopaticom.

U našoj ponudi imamo lopatice za sladoled raznih boja. Za više informacija kontaktirajte nas.

Hvataljka za sladoled

0

Hvataljka za sladoled

Koliko ste samo puta kupili hvataljku koja je izdržala 2-3 dana i počela preskakati ili bi pukla prečka koja služi za izbacivanje kugle. Za profesionalnu upotrebu ugostitelj ako ne koristi profesionalnu hvataljku za sladoled već onu iz supermarketa potrebno je mijenjati svaki tjedan. Hvataljke koje se prodaju na tržištu namijenjene su kućnoj upotrebi dok se svojim izgledom jako malo razlikuju od profesionalnih. Tada većina misli da su našli super ponudu i kupuju jeftine hvataljke za sladoled koje ih služe svega nekoliko dana. Zbog toga je važno kada kupujete da to bude profesionalna hvataljka za sladoled.

Premis hvataljka za sladoled

Hvataljka za sladoled

Kako bi izbjegli sve probleme koje su naši kupci imali s hvataljkama za sladoled testirali smo gotovo sve proizvode na tržištu. Tu smo se uvjerili da i sama visoka cijena nije garancija kvalitete. Dok su nas i neke hvataljke za sladoled iznenadili s vrhunskom kvalitetom sa srednjom cijenom. Premis hvataljka za sladoled definitivno je jedna od najboljih dostupnih na tržištu te sama cijena je prihvatljiva. Na tržištu su dostupne već 5 godina i nismo zaprimili niti jednu reklamaciju.

Premis hvataljka za sladoled prodaje se po cijeni od 200,00 kn što je ćini Best buy na tržištu.

Za sva pitanja vezano za hvataljke kontaktirajte nas.

Premis sladoledi iz Makarske – Poslovni.hr

0

Obiteljska tvrtka Premis iz Makarske stalnim ulaganjem u tehnologiju uzima sve veći dio tržišnog kolača.

Premis iz Makarske je obiteljska tvrtka koja je jedan od značajnijih nezavisnih proizvođača sladoleda za šire dalmatinsko tržište.

Njezin asoriman sastoji se od ugostiteljskog sladoleda za prodaju na kugle, obiteljskog sladoleda u pakiranjima od pola litre i litre, konfekcijskog sladoleda, proizvodnje preljeva za sladoled.

Široki asortiman

Kako pojašnjava Zoran Premeru, komercijalni direktor tvrtke, Premis se bavi i trgovinom slastičarske opreme, sitnog inventara, dekoracija i sl. “Imamo vlastitu distribuciju sladoleda i dodatni trgovačkog program kojeg redovito dostavljamo slastičarnicama, kafićima, restoranima i hotelima na području Dalmacije. Sa svojim proizvodima smo prisutni preko svojih partnera i na području Istre, Kvarnera i grada Zagreba s okolicom”, navodi Premeru.

1400litara

na sat kapacitet je proizvodnje sladoleda u Premisu

Tvrtka je nastala 1992. kada je započela proizvodnja sladoleda u prizemlju obiteljske kuće. Uz tehničku i tehnološku pomoć talijanskog partnera po čijim recepturama se i danas radi. Situacija se nije bitno mijenjala do 2003. kada se proizvodnja seli u novi objekt od 1000 četvornih metara. Godina 2005. je bitna jer je nabavljen novi završni stroj za sladoled kapaciteta 800 litara na sat koji može puniti istovremeno dva okusa. Tijekom 2010. instalirana je nova automatizirana linija za pasteriziranje, homogeniziranje i hlađenje tekuće sladoledne smjese 2013. su nabavljena i dva uređaja od ukupno 1200 litara za čuvanje sladoledne smjese.

U prošloj godini kupljeni su novi strojevi čime je proizvodnja povećana na 1400 litara na sat te dvije automatske punilice kapaciteta 2000 litara. “U 2015. godini planiramo nastaviti razvijati i obogaćivati naš najvažniji i vrlo atraktivni proizvod: Monte Gelato – ugostiteljski sladoled u kadicama za prodaju na kugle koji je povišen i ukrašen. U ovoj godini započinjemo i proizvodnju potpuno novog proizvoda “Cup to go” koji je jedinstven proizvod na europskom tržištu”, kaže Premeru.


Sladoled u igračkama
Dodaje da je to proizvod kojeg su sami razvili i prezentirali na sajmu Gast u Splitu. Tom prigodom je predstavljen i konfekcijski sladoled u različitim malim čašicama. Taj sladoled će biti punjen unutar igračaka predviđenih za prehrambenu industriju i biti će jedinstven na hrvatskom tržištu. S ovom paletom planiraju obogatiti ponudu konfekcijskog sladoleda kojeg su prošle godine započeli distribuirati. Na taj bi način Premis trebao ojačati svoj tržišni udio. Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka trenutno ima 10-ak zaposlenih i prihod od oko pet milijuna kuna.

Kontakt

0

Premis d.o.o.
Put Volicije 8,
21300 Makarska

Tel: +385 21 243 555

Dostupni smo Vam od Pon-Pet od 08-16h
Trebate više informacija. Želite raditi s nama? Želite postati naš kupac? Potrebno Vam je više informacija o našim proizvodima i uvjetima suradnje? Nazovite naš odjel prodaje.
INFORMACIJE I PRODAJA:
Mob: +385 98 1323 023 – Zvonimir
Tel: +385 21 243 555
Tel: +385 21 679 394
Tel: +385 21 243 444
Fax: +385 21 679 395
E-mail: info@premis.hr
 Želite naručiti naše proizvode? Nazovite naš odjel narudžbi.
ODJEL NARUDŽBI:
Mob: +385 91 225 1992 – Tomo
Tel: +385 21 243 555
Tel: +385 21 679 394
Tel: +385 21 243 444
Fax: +385 21 679 395
E-mail narudžbe: narudzbe@premis.hr
Trebate informaciju vezano za isporuku? Raspored vožnje…Nazovite naš odjel logistike.
LDC ZADVARJE LOGISTIKA:
Tel: +385 21 243 444
Tel: +385 21 243 555
Mob: +385 91 225 1992
Fax: +385 21 679 395
E-mail narudžbe: logistika@premis.hr
Već ste naš klijent! Imate pitanja vezano za račune i financije?
KNJIGOVODSTVO
Tel: +385 21 293 224
Tel: +385 21 679 394
Tel: +385 21 243 555
Mob: +385 97 798 3802 – Kristina
Fax: +385 21 679 395
E-mail: racunovodstvo@premis.hr
E-mail: kristina@premis.hr

Imate problem s vitrinom? Stroj za sladoled Vam ne funkcionira? Želite promijeniti recept s kojim proizvodite sladoled? Ne znate kako namjestiti temperaturu?
TEHNIČKA PODRŠKA

Mob: +385 91 300 1060

Tel: +385 21 243 555

E-mail: tehnicka_podrska@premis.hr


Imate proizvod koji bi mogao biti zanimljiv našem odjelu proizvodnje? Želite nam ponuditi kvalitetan proizvod s kojim možemo još više poboljšati naše proizvode? Obratite se našem odjelu proizvodnje.

PROIZVODNJA

Mob: +385 91 560 1313

Tel: +385 21 293 229
Tel: +385 21 293 223
Fax: +385 21 679 395
E-mail: andrea@premis.hr

Želite Premis proizvode izvan Hrvatske:
PREMIS SWEDEN:
Coffeeplease Home AB C/O Lundbergs
Hantverkarvägen 9A
14563 Norsborg (Stockholm)
Sweden
Tel: +46 8 55633200
PREMIS SLOVAKIA
PREMIS ZMRZLINA s.r.o.
Silvánska 17
841 04 Bratislava
Slovenská republika
Mob: +421 911 66 88 66

Pitanja i odgovori

Vitrine za sladoled

Da li nudite gotove sladolede ili strojeve, vitrine i smjese za sladoled?

Mi nudimo kompletna rješenja za sladoled bilo da želite proizvoditi sladoled ili kupovati gotove s tim da gotovi sladoledi koji prodajemo su napravljeni kao da ih radite sami. 

Ako se kod Vas uzima gotovi sladoled da li Vi dajete vitrinu na korištenje ili je prodajete?

Kada kupac kod nas kupuje gotove sladolede vitrine do 13 okusa, statične dajemo na korištenje. Ako kupac želi prodavati sladoled u profesionalnim vitrinama od 12 do 24 okusa takve vitrine dajemo u najam ili prodajemo po posebnim uvjetima. Bilo da kupac vitrinu uzima u najam ili kupuje dobiva posebnu cijenu sladoleda.

Imam odličnu lokaciju na kojoj će se prodavati jako puno sladoleda mogu li od Vas dobiti profesionalnu vitrinu?

Bez obzira na lokaciju koju imate profesionalne vitrine ne dajemo kupcima na korištenje već prodajemo ili iznajmljujemo. Ako imate odličnu lokaciju znači da će te najam vitrine vrlo brzo isplatiti kroz rabat koji dobivate na sladoled. 

Uzeo bih profesionalnu vitrinu u najam kakvi su uvjeti?

Profesionalnih vitrina koje dajemo u najam je ograničeni broj. Prvo trebate provjeriti da li ih imamo slobodnih. Ako ih imamo slobodnih ovisno o modelu najam se kreće od 2.000,00 EUR do 3.000,00 EUR godišnje. U cijenu nije uračunat PDV. 

Koja je razlika između statične i profesionalne vitrine?

Statične vitrine imaju statične isparivače i sladoled se nalazi ispod razine stakla. Profesionalne vitrine rade po principu zračne zavjese i sladoled se nalazi iznad razine stakla. U praksi profesionalne vitrine prikazuju proizvod te kupac kada prolazi pored vitrine vidi sladoled. Kada vidi sladoled jednostavno ga želi pojesti. Sukladno tome profesionalne vitrine na dobrim lokacijama rade puno veče promete. Statične vitrine nije potrebno gasiti nego 1 puta mjesečno i otopiti te one imaju spremište za duple sladolede. Profesionalne vitrine potrebno je gasiti svaki dan i u sebi nemaju spremište.

Želim kupiti profesionalnu vitrinu za sladoled kakvi su uvjeti ako uzimam sladoled od Vas?

Premis d.o.o. je ekskluzivni uvoznik Italproget vitrina za sladoled. Sukladno tome imamo odlične uvijete nabave istih. Kupcima koji žele uzimati naš sladoled i kupiti kod nas vitrinu dajemo posebne rabate na vitrinu i sladoled. 

Proizvodio bih sam sladoled i kod Vas bih kupio opremu i sirovine za proizvodnju sladoleda da li je moguće da od Vas dobijem vitrinu za sladoled na korištenje.

U slučaju kada krečete u vlastitu proizvodnju mi Vam nismo u mogućnosti dati nikakvu opremu. Bilo da se radi o vitrinama, strojevima ili nekoj drugoj opremi. Svim kupcima koji komplet opreme i sirovine kupuju kod nas u mogućnosti smo dati popust na opremu i sirovine. Za više informacija Premis kontakti.

Da li iznajmljujete točene aparate?

Ne. Točene aparate isključivo prodajemo. Okvirna cijena samojstojećeg aparata za točeni sladoled s 3 ručice iznosi 13.990 EUR + PDV. Budući da kupci u prošlim sezonama nisu ostvarili uspjeh u prodaji sladoleda iste više ne nudimo.